Asociația Pakiv România, în parteneriat cu Synthesis Management Consultants - SMC, a organizat, marți, 23 octombrie 2012, începând cu orele 10.00, la Sala Senatului din cadrul Universității "1 Decembrie 1918" Alba Iulia (Palatul Apor) conferința de diseminare a rezultatelor obținute în urma implementării proiectului "Măsuri integrate în domeniul turismului".
La acest eveniment au participat aproape 70 de persoane, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului de afaceri și ai societății civile. Evenimentul a cuprins prezentarea rezultatelor obținute în urmă implementării proiectului care a vizat formarea profesională a 200 de șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din județul Alba în vederea facilitării accesului pe piața muncii.
Proiectul "Măsuri integrate în domeniul turismului" îşi prezintă rezultatele
În cadrul proiectului "Măsuri integrate în domeniul turismului" Concursul "Cel mai bun CV şi cea mai bună scrisoare de intenţie" pentru grupa Ghid de turism Alba Iulia se va desfăşura joi, 11 octombrie, începând cu orele 14.00 în amfiteatrul Colegiului Economic Dionisie Pop Marţian din Alba Iulia.
Proiectul ”Măsuri integrate în domeniul turismului” a intrat în ultima etapă
26 de agenţi de turism pregătiţi pentru piaţa muncii
Rezultate concurs Baia de Aries- Grupa "Receptioner"
În 12 iulie va avea loc Bursa locurilor de muncă în domeniul turismului la Baia de Aries
În Baia de Arieş a avut loc o bursă cu locuri de muncă în turism
Rezultate concurs Cugir- Grupa Agent Tursim
Rezultate concurs Cugir- Grupa Receptioner
Rezultate concurs Alba Iulia- Grupa Agent Turism
Rezultate concurs Alba Iulia- Grupa Ghid Turistic
Peste 100 de persoane au participat la Bursa locurilor de muncă la Baia de Arieș
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013
Parteneri proiect: SC Synthesis Management Consultants – SMC SRL
Zona de implementare: Regiunea Centru
Durata de derulare a proiectului: 24 luni
Perioada de implementare: 01.11.2010 – 30.10.2012
Proiectul „Masuri integrate in domeniul turismului” isi propune creşterea şanselor de integrare pe piata muncii a persoanelor fară ocupaţie, a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, şomeri tineri şi şomeri de lungă durată din mediul urban si rural, Judeţul Alba, prin măsuri active de ocupare pentru dezvoltarea de noi abilităţi de acces şi menţinere pe piaţa muncii în domeniul turismului şi dezvoltării antreprenoriale. Proiectul isi propune sa initieze si sa implementeze o serie de activitati de formare prefesionala in meseriile de receptioner, ghid turistic, agent de turism si lucrator pensiune turistica. Beneficiarii acestor cursuri sunt un numar de 200 de persoane în căutarea unui loc de muncă, şomeri, şomeri tineri, şi şomeri de lungă durată care vor fi reintegrati pe piata muncii.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt in numar de patru dupa cum urmeaza:
1. Dezvoltarea de noi competente si abilitati pentru un numar de 200 de persoane cu o situatie dificila pe piata muncii, precum si tineri someri, someri varstnici si someri de lunga durata, persoane in cautarea unui loc de munca, in Judetul Alba, prin participarea la cursuri de formare profesionala in meserii din domeniul turismului.
2. Informare si consiliere profesionala in domenii adapate cerintelor pietei muncii locale turism- receptionist, ghid turistic, agent turism, lucrator pensiune care sa conduca la cresterea numarului de participanti la formarea profesionala.
3. Cresterea nivelului de informare motivare prin consiliere profesionala si psihologica si servicii de orientare in cariera, formarea profesionala a unui numar de 200 de persoane, persoane cu o situtie dificila pe piata muncii persoanelor, fară ocupaţie, a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, şomeri tineri şi şomeri de lungă durată Judetul Alba; cresterea gradului de ocuparea a fortei de munca in judetul Alba prin mediere si plasare pe piata muncii in domeniul turismului, receptionist, ghid turistic, agent turism, lucrator pensiune.
4. Cresterea nivelului de informare in randul angajatorilor din Judetul Alba privind facilitatile acordate pentru persoanele din mediu rural.
Proiectul va contribui la atingerea obiectivelor POSDRU AP 5 DMI 5.1 prin sprijinirea persoanelor din grupurile tinta, persoane cu o situatie dificila pe piata muncii, precum someri tineri, someri varstnici si someri de lunga durata, persoane inactive, persoane in cautarea unui loc de munca, informare si consiliere profesionale, formare profesioanla in domenii adapate cerintelor pietei muncii locale in turism, facilitand integrarea acestora pe o piata a muncii in continua evolutie. Proiectul va contribui la ameliorarea conditiilor de viata a personelor din Judetul Alba, la crearea unei societati incluzive si coezive. Acest proiect va aduce o nota inovatoare in domeniul vizat intrucat incearca sa schimbe mentalitatea personelor apartinand grupului tinta, sa contribuie la cresterea increderii in fortele proprii a acestora, prin dezvoltarea si valorificarea abiliatilor personale si prin reintegrarea acestora pe piata muncii.
Rezultatele asteptate ale proiectului rezulta din activitatile protectului si sunt direct corelate cu obiectivul general si obiectivele specifice. Vom enumera cateva din principalele rezultate ce vor fi obtinute:
1. Realizarea unui site al proiectului care va contine descrierea proiectului, a obiectivelor a activitatilor propuse
2. Realizare unei aplicatii informatice pentru implementarea modelului de organizare a bursei locurilor de munca si a planurilor de mediere
3. Formarea profesionala a unui numar de 50 de persoane in meseria de Receptioner in domeniul turismului
4. Formarea profesionala a unui numar de 50 de persoane in meseria de Ghid in domeniul turismului
5. 200 de persoane informate privind locurile de munca vacante in domeniul turismului
6. Formarea profesionala a unui numar de 50 de persoane in meseria de Agent de turism
7. Formarea profesionala a unui numar de 50 de persoane in meseria de lucrator pensiune turistica
ACTIVITATILE PROIECTULUI